Estimating duster compactness in Yaghouti grapes

Authors

  • A. Sepahi Institue of Horticulture, Isfahan University, Isfahan, Iran

DOI:

https://doi.org/10.5073/vitis.1980.19.81-90

Abstract

Cluster compactness of Yaghouti grapes was defined and measured as the percentage of the total volume occupied by the solid volume. The total volume is the solid volume plus the space between the berries. This measure of compactness was used to judge the suitability of other means of estimating compactness. It is concluded that the ratio of the solid volume to the total length of the rachis plus that of its primary laterals is the most suitable estimator of compactness.

Beurteilung der Beerendichte bei der Rebsorte Jagbouti

Die Beerendichte der Jaghouti-Trauben wurde als der prozentuale Anteil des Festvolumens am Gesamtvolumen der Traube definiert und gemessen. Das Gesamtvolumen ist das Festvolumen (Beeren mit Traubengerüst) und der Zwischenraum zwischen den Weinbeeren. Dieses Maß der Beerendichte wurde dazu verwendet, um die Brauchbarkeit anderer Methoden zur Schätzung der Beerendichte zu beurteilen. Es wurde festgestellt, daß sich der Quotient aus Festvolumen und Gesamtlänge der Traubenachse und der Seitenäste 1. Ordnung für die Schätzung der Beerendichte am besten eignet.

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Published

2016-06-22

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Article