Vine behaviour and wine composition in ltalian Riesling grapes as influenced by differential cropping levels

Authors

  • V. R. Balasubrahmanyam Institute of Viticulture and Enology, Budapest, Hungary
  • J. Eifert Institute of Viticulture and Enology, Budapest, Hungary
  • L. Diofasi Institute of Viticulture and Enology, Budapest, Hungary

DOI:

https://doi.org/10.5073/vitis.1979.18.122-126

Abstract

The effect of differential cropping level on yield and quality of must and wine of Italian Riesling vines was investigated. The average weight of the bunch was decreased, the sugar/acid ratio of the must reduced with the increase in bud load. Under the conditions of the experiment, a load of 72 buds which was well within the capacity of the vine yielded economically feasible crops of good quality.

Das Verhalten der Rebe und die Zusammensetzung des Weines unter dem Einfluß
abgestufter Ertragsmengen beim Welschriesling

Der Einfluß der Knospenzahl auf den Traubenertrag sowie auf die Most- und Weinqualität der Sorte Welschriesling wurde untersucht. Mit zunehmender Knospenzahl nahm das durchschnittliche Traubengewicht ab, und das Zucker/Säure-Verhältnis war verringert. Unter den vorliegenden Versuchsbedingungen wurden bei 72 an der Rebe belassenen Knospen - eine durchaus noch tragbare Stockbelastung - wirtschaftlich praktikable Ernten von guter Qualität erzielt.

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Published

2016-06-22

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Article