The influence of acetaldehyde and water on the determination of <sup>14</sup>C in wine alcohol

Authors

  • A. N. Hanekom Fruit and Fruit Technology Research Institute and Oenological and Viticultural Research Institute Stellenbosch, South Africa
  • Johanna F. de Villiers Fruit and Fruit Technology Research Institute and Oenological and Viticultural Research Institute Stellenbosch, South Africa
  • A. C. Houtman Fruit and Fruit Technology Research Institute and Oenological and Viticultural Research Institute Stellenbosch, South Africa

DOI:

https://doi.org/10.5073/vitis.1978.17.168-169

Abstract

Der Einfluß von Acetaldehyd und Wasser auf die 14C-Bestimmung bei Weinalkohol

Die Bestimmung von 14C im Äthanol von Wein wird nicht signifikant beeinflußt, wenn die Destillation sorgfältig durchgeführt wird und der Wasser- und Aldehydgehalt 10 % (v/v) bzw. 0,5 % (v/v) nicht übersteigt.

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Published

2016-06-22

Issue

Section

Article