Effect of GA and CCC on physical and chemical changes in seedless grapes under cold storage conditions

Authors

  • H. A. A. Hifny Al-Azhar University, Faculty of Agriculture, Cairo, Egypt
  • R. S. Abdel-All Al-Azhar University, Faculty of Agriculture, Cairo, Egypt

DOI:

https://doi.org/10.5073/vitis.1977.16.27-31

Abstract

The effect of the growth regulators GA and CCC on physical and chemical changes in seedless grape fruits under cold storage conditions was studied. GA 50 ppm was sprayed one week after full bloorn. The other treatment was as follows: GA 50 ppm 3 weeks before bloom and then repeated after 7 days + CCC 500 ppm one week before bloom + GA 50 ppm one week after full bloom. All treatments caused a decrease in berry size during the cold storage period (90 days). Maximum decrease was attained by GA-treated fruits. TSS and total acidity percentages of juice increased with time of storage, which might be attributed to water loss. This is concluded from the result that the amount of acids and TSS per berry remained nearly constant during the cold storage period. Concerning an internal discoloration of the cold stored fruits, more work is suggested.

Einfluß von Gibberellinsäure und CCC auf physikalische und chemische Veränderungen bei samenlosen Trauben während der Kühllagerung 

Es wurde der Einfluß der Wachstumsregulatoren Gibberellinsäure (GS) und CCC auf physikalische und chemische Veränderungen von samenlosen Traubenbeeren während der Kühllagerung untersucht. 50 ppm GS wurden 1 Woche nach der Vollblüte gesprüht. Bei einer anderen Behandlung wurden je 50 ppm GS 3 Wochen vor der Blüte sowie 7 Tage später + 500 ppm CCC 1 Woche vor der Blüte + 50 ppm GS 1 Woche nach der Vollblüte appliziert. Nach allen Behandlungen zeigte sich während der Kühllagerung (90 Tage) eine Verminderung der Beerengröße, die bei den GS-behandelten Trauben am deutlichsten war. Der Anteil an gesamter löslicher Trockensubstanz (TSS) sowie an Gesamtsäure im Beerensaft nahm während der Lagerung zu. Dies dürfte auf einen Wasserverlust zurückzuführen sein, was dadurch bestätigt wird, daß die Menge an Säuren und TSS je Beere während der Lagerung nahezu konstant blieb. Hinsichtlich einer Verfärbung des Beereninneren während der Kühllagerung werden weitere Untersuchungen vorgeschlagen.

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Published

2016-11-10

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