Effects of preharvest application of TH 6241 and CEPA on <i>Vitis vinifera</i>

Authors

  • I. Eynard Departrnent of Viticulture and Enology, University of California, Davis, USA

DOI:

https://doi.org/10.5073/vitis.1974.13.303-307

Abstract

Mature vines of the Vitis vinifera cultivars Thompson Seedless, Barbera, Cabernet-Sauvignon, Ruby Cabernet, and Alphonse Lavallee were treated with TH 6241 and CEPA at various concentrations. The effects at harvest time of the two growth regulators on berry weight, removal force, rupture point, total acidity, and soluble solids content were checked.

Einfluß der Anwendung von TH 6241 und CEPA vor der Ernte auf Vitis vinifera

Reife Reben von Vitis-vinifera-Sorten (Thompson Seedless, Barbera, Cabernet Sauvignon, Ruby Cabernet, Alphonse Lavallee) wurden mit verschiedenen Konzentrationen von TH 6241 und CEPA behandelt. Die Auswirkungen der beiden Wachstumsregulatoren auf Beerengewicht, Trennkraft, Quetschfestigkeit der Beeren, Gesamtsäure und TSS wurden zum Erntezeitpunkt geprüft.

Downloads

Published

2017-01-11

Issue

Section

Article