Strengthening national food safety for improved food security in Nigeria
Vortrag
DOI:
https://doi.org/10.5073/jka.2018.463.007Schlagworte:
food security, Nigeria, cowpea, safety, HACCPAbstract
A review of literature concerning the quality and safety of eight key staple products in Nigeria, West Africa, was made. These products included stored rice, maize, cashew, yam, cassava, millet, sorghum, and beans. Food safety notifications, both national and international concerning mycotoxins, pesticides, and quality in these foods are highlighted. Across these commodities, a significant number of non-conformances were found, arising from a combination of factors including lack of technical knowledge, supply chain management, and public institutional and policy challenges. The paper discusses the subsequent impact on health, well-being, and the economy. Current strategies aimed at improving food quality and safety in the country was also examined. Recommendations in addressing some significant issues are given.
Downloads
Veröffentlicht
Ausgabe
Rubrik
Lizenz
Dieses Werk ist lizenziert unter einer Creative Commons Namensnennung 4.0 International Lizenz.
Sie dürfen:
- Teilen — das Material in jedwedem Format oder Medium vervielfältigen und weiterverbreiten
- Bearbeiten — das Material remixen, verändern und darauf aufbauen und zwar für beliebige Zwecke
Unter folgenden Bedingungen:
-
Namensnennung — Sie müssen die Namen der Autoren und den Titel des Werkes angeben, einen Link zur Lizenz beifügen und anmerken, ob Änderungen vorgenommen wurden.
- Keine weiteren Einschränkungen — Sie dürfen keine zusätzlichen Klauseln oder technische Verfahren einsetzen, die anderen rechtlich irgendetwas untersagen, was die Lizenz erlaubt.