Colour changes in pulses fumigated with different metal phosphide formulations
Poster
DOI:
https://doi.org/10.5073/jka.2018.463.208Schlagworte:
phosphine, ammonium carbamate, pulse varieties, colour changeAbstract
Many phosphine-emitting products are used globally to control insect pests in dried vegetables, grains and pulses. However, variation in phosphide formulations is associated with colour change in many pulses. This study evaluated the effect of fumigation using Mg3P2 containing ammonium carbamate; AlP containing no ammonium carbamate and pure ammonium carbamate on colour of diferrent pulses. Different pulses showed different reactions towards fumigation with phosphine. A distinctly darker discolouration was observed in broad beans and lentils when fumigated with ammonium carbamate containing Mg3P2 and pure ammonium carbamate, whereas there were no apparent colour changes in white kidney beans, soybeans and green peas. The use of ammonium carbamate-free AlP resulted in no changes in any of the pulses. Therefore, formulation type of the phosphine product plays a major role in the visible colour change of the pulses.
Downloads
Veröffentlicht
Ausgabe
Rubrik
Lizenz
Dieses Werk ist lizenziert unter einer Creative Commons Namensnennung 4.0 International Lizenz.
Sie dürfen:
- Teilen — das Material in jedwedem Format oder Medium vervielfältigen und weiterverbreiten
- Bearbeiten — das Material remixen, verändern und darauf aufbauen und zwar für beliebige Zwecke
Unter folgenden Bedingungen:
-
Namensnennung — Sie müssen die Namen der Autoren und den Titel des Werkes angeben, einen Link zur Lizenz beifügen und anmerken, ob Änderungen vorgenommen wurden.
- Keine weiteren Einschränkungen — Sie dürfen keine zusätzlichen Klauseln oder technische Verfahren einsetzen, die anderen rechtlich irgendetwas untersagen, was die Lizenz erlaubt.