Ozonation – What is the potential? Application of ozone as an alternative to traditional fumigants.
Abstract
Ozonation, the process in which stored products are exposed to a mixture of ozone gas and air in order to terminate unwanted biologic activity is presented as potential method to control pest infestation.Following a historical resumée of the scientific research on ozonation, the s shown that in at least some cases Ozonation seems to be very effective against infestation. A brief summary on some of the studies relating to the effects on the crops treated with Ozone is given. It is shown that the reported effects in most cases are not causing any harm to the crops.
How are laboratory test results transferred to full scale storage facilities? A number of considerations are discussed; and results from field trials are discussed. It is shown that the amount of Ozone generated is critical, and that the distribution in larger facilities is also critical.
What are the advantages of Ozonation? The potential advantages of the use of Ozone are discussed in relation to the following: effectiveness as a 100% killer, immunity, environment, safety and economical issues.
A brief look to the future of Ozonation is attempted.
Downloads
Veröffentlicht
2010-10-27
Ausgabe
Rubrik
Artikel
Lizenz
Dieses Werk ist lizenziert unter einer Creative Commons Namensnennung 4.0 International Lizenz.
Sie dürfen:
- Teilen — das Material in jedwedem Format oder Medium vervielfältigen und weiterverbreiten
- Bearbeiten — das Material remixen, verändern und darauf aufbauen und zwar für beliebige Zwecke
Unter folgenden Bedingungen:
-
Namensnennung — Sie müssen die Namen der Autoren und den Titel des Werkes angeben, einen Link zur Lizenz beifügen und anmerken, ob Änderungen vorgenommen wurden.
- Keine weiteren Einschränkungen — Sie dürfen keine zusätzlichen Klauseln oder technische Verfahren einsetzen, die anderen rechtlich irgendetwas untersagen, was die Lizenz erlaubt.