1.4 Honey bee nectar foragers feeding themselves and the colony: a review in support of dietary exposure assessment
DOI:
https://doi.org/10.5073/jka.2018.462.005Abstract
Quantitative knowledge regarding the foods collected and ingested by nectar foraging honey bees (Apis mellifera) is essential for accurately assessing risk associated with pesticide residues in their diet. Although a very large and diverse body of research is available covering many years of research in the literature, much of this research was designed for purposes other than risk assessment and the accumulated knowledge has not been comprehensively reviewed and consolidated from the viewpoint of pesticide risk assessment. Accordingly, in the interest of advancing all tiers of pollinator risk assessment, and identifying data gaps, we strove to gather, assess, and summarize quantitative data relating to nectar forager collection, consumption and sharing of nectar within the colony. Data pertaining to nectar forager provisioning before foraging flights, quantities of nectar brought back to the hive, frequency and duration of foraging trips and energetics was reviewed. Recommendations for future research in support of refined honey bee risk assessment will be discussed.
Downloads
Veröffentlicht
Ausgabe
Rubrik
Lizenz
Dieses Werk ist lizenziert unter einer Creative Commons Namensnennung 4.0 International Lizenz.
Sie dürfen:
- Teilen — das Material in jedwedem Format oder Medium vervielfältigen und weiterverbreiten
- Bearbeiten — das Material remixen, verändern und darauf aufbauen und zwar für beliebige Zwecke
Unter folgenden Bedingungen:
-
Namensnennung — Sie müssen die Namen der Autoren und den Titel des Werkes angeben, einen Link zur Lizenz beifügen und anmerken, ob Änderungen vorgenommen wurden.
- Keine weiteren Einschränkungen — Sie dürfen keine zusätzlichen Klauseln oder technische Verfahren einsetzen, die anderen rechtlich irgendetwas untersagen, was die Lizenz erlaubt.